Gittes hjemmelavet konfekt

Du behøver ingen dyre redskaber for at lave fin konfekt, det meste findes nok i de fleste hjem.
Redskaber:
Kagerulle
Bagerist
Lille billig pålægsgaffel, som bukkes til et 'L'    (herefter kaldet konfektgaflen)
Stor kniv
Snapseglas
Lille gryde   (Gerne en smørsmeltegryde)
Rivejern
Plastikpose
Små papirsforme
Evt. termometer    (Et digitalt stegetermometer er fint)
Råvarer:
Ren rå marcipan fra Odense Marcipan
Blød nougat fra Odense Marcipan
Lys, hvid og mørk overtrækschokolade fra Odense Marcipan
Appelsin
Flormelis
Diverse pynt: Kandiserede violer - Karamelkugler - Hakkede mandler - Eller andet godt!
Æsken:
2 ark A4 karton
80 cm silkebånd
1 (jule)klistermærke
3 servietter
Lim

Værd at vide før du går i gang


Lad os så komme i gang
Husk at klikke på billederne undervejs!

Klik for at få et større billede...

Drys lidt flormelis ud på bordet og kagerullen. Rul marcipanen ud, til den er ca. 1 cm tyk.
På alle de viste billeder er der brugt 300g marcipan.
Klik for at få et større billede... Så skæres den i strimler på  1½ cm tykkelse. Derefter skæres strimlerne i 3 cm lange stykker.
Husk ikke at lave stykkerne mindre end afstanden mellem to ribber på bageristen.
Klik for at få et større billede... Her er der blandet revet appelsinskal i marcipanen og også den er rullet ud 1 cm tyk. Der udstikkes med et snapseglas med lidt flormelis på kanten. Bagefter skæres alle de runde igennem, så de bliver til halvmåner.
Klik for at få et større billede... Her skæres strimlerne på skrå, så får man fine harlekin tern.

Nougat rulles ikke ud, men skæres i passende stykker. Se under 'Værd at vide...'.

Klik for at få et større billede... Denne overtrækschokolade kan smeltes direkte i gryden, men der skal røres tit. Varm op til passende konsistens ca. 40-50ºC.
Klik for at få et større billede... Læg et stykke med toppen nedad i chokoladen, vend den rundt med konfektgaflen. Sæt konfektgaflen ind under den og skrab overskydende chokolade af på kanten af gryden. Sæt den til afkøling på bageristen.
Klik for at få et større billede... Så skal der pyntes. Er det noget som skal drysses/lægges på, så skal chokoladen være blød.  Skal der laves stiber eller anden pynt med flydende chokolade, så skal chokoladen på stykkerne være stivnet først. Her på billedet pyntes med violer.
Klik for at få et større billede... Her er det nougat stykker overtrukket med lys og mørk chokolade, som pyntes med to striber hvid chokolade. Den smeltede hvide chokolade kommes i en lille plastikpose og et lille hjørne klippes af.
På billedet ses i alt 600g nougat = 72 stykker
Klik for at få et større billede... Er der smeltet chokolade tilbage, så sæt det i små klatter på et stykke mad- eller bagepapir. Hvis du gemmer en stor klump chokolade, så er det svært at smelte igen uden at det brænder på.
Klik for at få et større billede... Når konfektstykkerne er afkølet, tages de af og sættes i små papirsforme, som opbevares i en kagedåse.
Klik for at få et større billede... Siden jeg begyndte at lave konfekt i 1990, har traditionen været, at til jul sammen med et billede af børnene, får familie og venner en lille æske med to af hver slags konfekt. Der er to lag af syv stykker i æsken.
Klik for at få et større billede... Klik her for at se hvordan skabelonen laves.

  
Tilbage til forrige side...   Til toppen af siden...  

 

   
Sidst opdateret 01-01-2008
   

 

                     

E-mail | Opskrifter Gitte | Kirsebær | Konfekt | Baggrunde | Gittes links | Perler

|

Snydekoder | Skole Claus | Skole Jesper | Opskrifter Claus

¨