Sidst opdateret 20-09-2009
--------------------------------------------------------------------
Hovedretter
--------------------------------------------------------------------
|
Festfars
til 5 personer |
|
|
|
Ris: |
3 dl ris |
vand og salt |
Fars: |
500 g hakket kalv og flæsk |
|
1 tsk. salt |
¼ tsk. peber |
|
3 æg |
1½ spsk. kartoffelmel |
|
3 spsk. sennep |
1½ dl mælk |
|
1½ spsk. soya |
4 dl strimlet porre |
|
200 g revet cheddar ost |
Pynt: |
2-3 tomater i skiver |
|
|
|
Kog risene efter anvisning på pakken.
Rør kødet med salt og peber, tilsæt æg, kartoffelmel og sennep og derefter mælk og
soya. Rør kun lige til det er blandet.
Hæld de kogte ris op i et smurt ovnfast fad og drys halvdelen af porren over og derefter
farsen. Så drysses resten af porren på og tilsidst osten.
Sæt fadet i ovnen på 200ºc på nederste rille i 40-45 min.
Sæt tomat skiverne rundt i kanten af fadet og server. |
Oversigt | Næste opskrift |
--------------------------------------------------------------------
Tilbehør
--------------------------------------------------------------------
|
Kartoffelsalaten
til 5-6 personer |
|
|
|
Fyld: |
1 kg kogte kartofler i skiver (asparges) |
|
|
|
Marinade: |
1 dl sukker |
1 dl vand |
|
½ dl eddike |
1 revet løg |
|
|
|
Dressing: |
2½ dl piskefløde |
2 tsk. karry |
|
200 g mayonaise |
salt og peber |
|
|
|
Pynt: |
Persille og/eller purløg |
|
|
|
Kartoflerne skal trække i marinaden ca. 2 timer
(gerne natten over).
Hældes i dørslag.
Piskefløden piskes og øvrige ingredienser tilsættes.
Kartoflerne kommes i og der pyntes med purløg/persille. |
|
|
|
Oversigt | Næste opskrift |
--------------------------------------------------------------------
|
Mexicanske
fløde-peberfrugter |
|
|
|
|
30 g smør |
2 stk. grønne peberfrugter |
|
1 stk. lille løg |
2 stk. røde peberfrugter |
|
3 store tomater |
1 tsk. spidskommen |
|
1 tsk. oregano |
salt og peber |
|
1½ dl creme fraiche 38% |
|
Skær peberfrugterne i strimler. Hak løget. Damp begge dele i 2 min. i smøret. Tilsæt
krydderierne og lad dem svitse med 1 minut. Skær tomaterne i små terninger og bland dem
i gryden. Kog det hele i 5 min. Tilsæt creme fraiche og varm igennem.
Kan evt. overdrysses med hakket persille eller koriander.
|
|
Oversigt | Næste opskrift |
--------------------------------------------------------------------
|
Sur-sød sovs |
|
1 kop vand |
|
1/2 kop eddike |
|
3 spsk sukker |
|
1 spsk sød chilisovs |
|
1 spsk tomat ketchup |
|
lidt salt |
|
Maizena majsstivelse (til jævning) |
|
Alle ingredienserne blandes i en gryde. Varm op og jævn med
majsstivelse udrørt i vand |
Servers sur-sød sovs til ris og forårsruller, har man
en nem og velsmagende middagsret. |
|
Oversigt | Næste opskrift
|
--------------------------------------------------------------------
Desserter
--------------------------------------------------------------------
|
Fersken
trifili 4-6 personer |
|
|
|
|
1 stor dåse fersken |
125 g makroner |
|
5 dl piskefløde |
3 æggeblommer |
|
1 tsk. vanillesukker |
3 spsk. sukker |
|
|
|
Skær fersknerne i tynde skiver.
Knus makronerne, men ikke for fint.
Råcreme: Pisk fløden til flødeskum. Pisk æggeblommer, sukker og vanillesukker hvidt og
rør det derefter sammen med flødeskummet.
Læg lagvis i en skål, i følgende rækkefølge: makroner fersken
råcreme. Afslut med råcreme. |
|
|
|
Oversigt | Næste opskrift |
--------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------
Bagværk
--------------------------------------------------------------------
|
Boller
ca. 20 stk. |
|
|
|
|
600 g mel |
4 dl mælk |
|
50 g gær |
1 æg |
|
60 g sukker |
1 tsk. kardemomme |
|
200 g margarine |
1 tsk. salt |
|
|
|
Smelt margarinen, tilsæt mælk - når lunken,
opløs gær.
Tilsæt resten + evt rosiner.
Meget lind dej !!
Dejen hæver til dobbelt størrelse. Form bollerne og lad dem hæve på pladen i højst 20
min.
Bages ved 250 ° C i 12 min. |
|
|
|
Oversigt | Næste opskrift |
--------------------------------------------------------------------
|
Drømmekagen
fra Brovst |
Dej: |
500 g mel |
4 dl mælk |
|
100 g margarine |
6 tsk. bagepulver (brev) |
|
600 g sukker |
2 tsk. vanillesukker |
|
8 æg |
|
|
|
|
Fyld: |
250 g smør |
200 g kokosmel |
|
500 g mørkt farin |
1 dl mælk |
|
|
|
Æg og sukker piskes over kogende vandbad til en
tyk masse. Mel, bagepulver og vanillesukker sigtes sammen og blandes forsigtigt med den
piskede masse.
Mælk og fedtstof koges og blandes nu forsigtigt i dejen, der hældes op i smurt og melet
bradepande. Bages på ovnens midterste rille ved 200 ° C i ca. 20 min.
Imens smeltes fyldet sammen i en gryde.
Når kagen er bagt, fordeles fyldet straks på kagen. Denne stilles nu igen i den varme
ovn ved 225 ° C og bages ca. 5 min. |
|
|
|
Oversigt | Næste opskrift |
--------------------------------------------------------------------
|
Roulade |
|
3 æg |
|
1½ dl sukker |
|
1 dl hvedemel |
|
½ dl kartoffelmel |
|
1 tsk. bagepulver |
Fyld: |
Marmelade |
|
Smør formen (25x35). Pisk æg og sukker hvidt. Pisk mel og
bagepulver i. Hæld dejen i formen.
Bages ved 210ºc varmluft i 8-10 minutter.
Vend kagen ud på et sukkerdrysset bagepapir. Smør marmeladen på og rul sammen. |
|
|
Oversigt |
|
|