Gittes opskrifter

 

 

Sidst opdateret 20-09-2009

 

 

 

 

 

 

 

 

 

--------------------------------------------------------------------
Hovedretter

--------------------------------------------------------------------

 

Festfars       til 5 personer
Ris: 3 dl ris vand og salt
Fars: 500 g hakket kalv og flæsk
1 tsk. salt ¼ tsk. peber
3 æg 1½ spsk. kartoffelmel
3 spsk. sennep 1½ dl mælk
1½ spsk. soya 4 dl strimlet porre
200 g revet cheddar ost
Pynt: 2-3 tomater i skiver
Kog risene efter anvisning på pakken.
Rør kødet med salt og peber, tilsæt æg, kartoffelmel og sennep og derefter mælk og soya. Rør kun lige til det er blandet.
Hæld de kogte ris op i et smurt ovnfast fad og drys halvdelen af porren over og derefter farsen. Så drysses resten af porren på og tilsidst osten.
Sæt fadet i ovnen på 200ºc på nederste rille i 40-45 min.
Sæt tomat skiverne rundt i kanten af fadet og server.
Oversigt  | Næste opskrift

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

--------------------------------------------------------------------
Tilbehør

--------------------------------------------------------------------

 

Kartoffelsalaten    til 5-6 personer
Fyld: 1 kg kogte kartofler i skiver (asparges)
Marinade: 1 dl sukker 1 dl vand
½ dl eddike 1 revet løg
Dressing: 2½ dl piskefløde 2 tsk. karry
200 g mayonaise salt og peber
Pynt: Persille og/eller purløg
Kartoflerne skal trække i marinaden ca. 2 timer (gerne natten over).
Hældes i dørslag.
Piskefløden piskes og øvrige ingredienser tilsættes.
Kartoflerne kommes i og der pyntes med purløg/persille.
Oversigt  | Næste opskrift

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

--------------------------------------------------------------------

 

Mexicanske fløde-peberfrugter 
30 g smør 2 stk. grønne peberfrugter
1 stk. lille løg 2 stk. røde peberfrugter
3 store tomater 1 tsk. spidskommen
1 tsk. oregano salt og peber
1½ dl creme fraiche 38%


Skær peberfrugterne i strimler. Hak løget. Damp begge dele i 2 min. i smøret. Tilsæt krydderierne og lad dem svitse med 1 minut. Skær tomaterne i små terninger og bland dem i gryden. Kog det hele i 5 min. Tilsæt creme fraiche og varm igennem.
Kan evt. overdrysses med hakket persille eller koriander.

Oversigt  | Næste opskrift

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

--------------------------------------------------------------------

 

Sur-sød sovs

1 kop vand   
1/2 kop eddike
3 spsk sukker
1 spsk sød chilisovs
1 spsk tomat ketchup
lidt salt
Maizena majsstivelse (til jævning)
  
Alle ingredienserne blandes i en gryde. Varm op og jævn med majsstivelse udrørt i vand
Servers sur-sød sovs til ris og forårsruller,  har man en nem og velsmagende middagsret.

Oversigt | Næste opskrift

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

--------------------------------------------------------------------
Desserter

--------------------------------------------------------------------

 

 

Fersken trifili     4-6 personer
1 stor dåse fersken 125 g makroner
5 dl piskefløde 3 æggeblommer
1 tsk. vanillesukker 3 spsk. sukker
Skær fersknerne i tynde skiver.
Knus makronerne, men ikke for fint.
Råcreme: Pisk fløden til flødeskum. Pisk æggeblommer, sukker og vanillesukker hvidt og rør det derefter sammen med flødeskummet.
Læg lagvis i en skål, i følgende rækkefølge:  makroner – fersken – råcreme.  Afslut med råcreme.
Oversigt  | Næste opskrift

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

--------------------------------------------------------------------

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

--------------------------------------------------------------------
Bagværk

--------------------------------------------------------------------

 

Boller     ca. 20 stk.
600 g mel 4 dl mælk
50 g gær 1 æg
60 g sukker 1 tsk. kardemomme
200 g margarine 1 tsk. salt
Smelt margarinen, tilsæt mælk - når lunken, opløs gær.
Tilsæt resten + evt rosiner.
Meget lind dej !!
Dejen hæver til dobbelt størrelse. Form bollerne og lad dem hæve på pladen i højst 20 min.
Bages ved 250 ° C i 12 min.
Oversigt  | Næste opskrift

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

--------------------------------------------------------------------

 

Drømmekagen fra Brovst
Dej: 500 g mel 4 dl mælk
100 g margarine 6 tsk. bagepulver (brev)
600 g sukker 2 tsk. vanillesukker
8 æg
Fyld: 250 g smør 200 g kokosmel
500 g mørkt farin 1 dl mælk
Æg og sukker piskes over kogende vandbad til en tyk masse. Mel, bagepulver og vanillesukker sigtes sammen og blandes forsigtigt med den piskede masse.
Mælk og fedtstof koges og blandes nu forsigtigt i dejen, der hældes op i smurt og melet bradepande. Bages på ovnens midterste rille ved 200 ° C i ca. 20 min.
Imens smeltes fyldet sammen i en gryde.
Når kagen er bagt, fordeles fyldet straks på kagen. Denne stilles nu igen i den varme ovn ved 225 ° C og bages ca. 5 min.
Oversigt  | Næste opskrift

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

--------------------------------------------------------------------

Roulade

3 æg
1½ dl sukker
1 dl hvedemel
½ dl kartoffelmel
1 tsk. bagepulver
Fyld: Marmelade
  
Smør formen (25x35). Pisk æg og sukker hvidt. Pisk mel og bagepulver i. Hæld dejen i formen.
Bages ved 210ºc varmluft i 8-10 minutter.
Vend kagen ud på et sukkerdrysset bagepapir. Smør marmeladen på og rul sammen.

Oversigt

 

 

 

 

  

 

 
                     

E-mail | Opskrifter Gitte | Kirsebær | Konfekt | Baggrunde | Gittes links | Perler

|

Snydekoder | Skole Claus | Skole Jesper | Opskrifter Claus

¨