
|
Drys lidt flormelis ud på bordet og kagerullen. Rul marcipanen ud,
til den er ca. 1 cm tyk.
På alle de viste billeder er der brugt 300g marcipan. |
 |
Så skæres den i strimler på 1½ cm tykkelse. Derefter
skæres strimlerne i 3 cm lange stykker.
Husk ikke at lave stykkerne mindre end afstanden mellem to ribber på bageristen. |
 |
Her er der blandet revet appelsinskal i marcipanen og også den er
rullet ud 1 cm tyk. Der udstikkes med et snapseglas med lidt flormelis på kanten.
Bagefter skæres alle de runde igennem, så de bliver til halvmåner. |
 |
Her skæres strimlerne på skrå, så får man fine harlekin tern. Nougat
rulles ikke ud, men skæres i passende stykker. Se under 'Værd
at vide...'. |
 |
Denne overtrækschokolade kan smeltes direkte i gryden, men der
skal røres tit. Varm op til passende konsistens ca. 40-50ºC. |
 |
Læg et stykke med toppen nedad i chokoladen, vend den rundt med
konfektgaflen. Sæt konfektgaflen ind under den og skrab overskydende chokolade af på
kanten af gryden. Sæt den til afkøling på bageristen. |
 |
Så skal der pyntes. Er det noget som skal drysses/lægges på, så
skal chokoladen være blød. Skal der laves stiber eller anden pynt med flydende
chokolade, så skal chokoladen på stykkerne være stivnet først. Her på billedet pyntes
med violer. |
 |
Her er det nougat stykker overtrukket med lys og mørk chokolade,
som pyntes med to striber hvid chokolade. Den smeltede hvide chokolade kommes i en lille
plastikpose og et lille hjørne klippes af.
På billedet ses i alt 600g nougat = 72 stykker |
 |
Er der smeltet chokolade tilbage, så sæt det i små klatter på
et stykke mad- eller bagepapir. Hvis du gemmer en stor klump chokolade, så er det svært
at smelte igen uden at det brænder på. |
 |
Når konfektstykkerne er afkølet, tages de af og sættes i små
papirsforme, som opbevares i en kagedåse. |
 |
Siden jeg begyndte at lave konfekt i 1990, har traditionen været,
at til jul sammen med et billede af børnene, får familie og venner en lille æske med to
af hver slags konfekt. Der er to lag af syv stykker i æsken. |
 |
Klik her for at se hvordan
skabelonen laves. |