Kim Hinrich
Mere sundhed og bedre livskvalitet i ældreplejen

Mere sundhed og bedre livskvalitet i ældreplejen

21. oktober 2021

Flere projekter har vist at man ved simple tiltag kan forebygge indlæggelser og for tidlig død p.ga infektioner, forårsaget af lungebetændelse og blærebetændelse, væsentligt.  12% af beboere på plejehjem er underernærede. 40% oplever ensomhed. Op til 70% får sovemedicin, beroligende medicin eller antidepressiv.


Det kan og skal vi gøre bedre i Gribskov.


Jeg vil arbejde for en øget forebyggelse i Gribskov af ensomhed, underernæring og livstruende infektioner som er et alt for stort problem på landsplan. Alt for mange beboere på plejehjem får sovemedicin og beroligende medicin.


Vi skal støtte den ældre bedre til at bibeholde og styrke egne ressourcer, både mentalt og fysisk. Plejehjemmene skal tilbyde et mere meningsfuldt tilbud af aktiviteter og arrangementer, og beboerne skal have mulighed for at hjælpe til med praktiske opgaver, som styrker følelsen af egen identitet, og at der stadig er brug for én. De skal føle sig hørt og inkluderede.


Et plejehjem bør aldrig føles som endestationen.


I hjemmeplejen skal man tildeles den tid som der reelt er brug for, og f.eks selv kunne vælge en gåtur frem for støvsugning. Kørelisterne skal være mere fleksible så de følger den enkelte borgers behov den pågældende dag.