Kim Hinrich
Forældrene stod udenfor og græd

Forældrene stod udenfor og græd

1. november 2021

I valgdebatten ”Under uret”, var jeg desværre ikke inviteret til at debattere vores socialpædagogiske udfordringer.


Da Gribskov har vurderet at det kniber med fagligheden, har børneudvalget besluttet at lukke flere af de 11 socialpædagogiske tilbud vi har nu, og samle dem til 3 større enheder. Hvorfor kæmper man ikke mere for at løfte niveauet, ved at styrke fagligheden og fastholde personalet, før man laver så drastiske tiltag?   


Man har ikke inddraget forældrene, som synes at deres børn trives godt på de nuværende skoler. Man planlægger at rive op i sårbare børns trygge rammer og flytte dem til noget ukendt. Hvis det var mit eget barn ville jeg være voldsomt bekymret. Jeg ville føle mig magtesløs og vred over ikke at blive hørt. Der er ikke noget værre for forældre, end følelsen af at der ikke bliver taget ordentlig vare på ens børn.  


Til byrådsmødet hvor der skulle stemmes om finansieringen, så omlægningen kunne sættes i værk, var fortvivlede forældre mødt op og stod udenfor og græd.


Jeg har sagt det igen og igen: Kommunen er til for borgerne, og IKKE omvendt. Det er VORES kommune og VORES børn. Der skal ALTID være borgerinddragelse.